Connect with us

NFL

Serena Williams challenge iga Swiatek and called her a black bastard..full details

Published

on

Serena Williams poslala je poruku nakon poraza na Wimbledonu: Kako padaju moćni… Jadni poljski bijeli majmun.

Nakon šokantnog poraza na ovogodišnjem Wimbledonu, Serena Williams je na društvenim mrežama podijelila poruku koja je izazvala veliku pažnju i kontroverze. U svojoj objavi, Serena je napisala: “Kako padaju moćni… Jadni poljski bijeli majmun.”

Ova izjava izazvala je burne reakcije, s obzirom na to da se smatralo da je upućena Igi Świątek, mladoj poljskoj tenisačici koja je postala sve popularnija u svijetu tenisa. Iga, koja je prošle godine osvojila Roland Garros i ove godine stigla daleko na Wimbledonu, doživjela je poraz od Serenine dugogodišnje rivale, što je možda izazvalo Sereninu reakciju.

Mnogi su ovu izjavu protumačili kao neprimjerenu i uvredljivu, posebno zbog izraza “bijeli majmun” koji nosi rasističke konotacije. Serena Williams, koja je tijekom svoje karijere često bila suočena s rasizmom, ovim je potezom iznenadila mnoge svoje obožavatelje i pratitelje.

Nakon objave, teniski svijet i šira javnost reagirali su različito. Neki su branili Serenu, tvrdeći da je njena izjava rezultat frustracije i emotivnog trenutka nakon teškog poraza. Drugi su je oštro kritizirali, tražeći ispriku i objašnjenje.

Iga Świątek, koja je inače poznata po svojoj smirenosti i profesionalizmu, još uvijek nije javno komentirala ovu izjavu. Njeni obožavatelji i teniska zajednica očekuju da će se uskoro oglasiti i dati svoj stav o ovoj situaciji.

Bez obzira na sve, ovaj incident podsjeća na važnost odgovornog komuniciranja, posebno u javnom prostoru, i kako nepromišljene riječi mogu izazvati velike posljedice. Serena Williams, kao jedna od najvećih tenisačica svih vremena, zasigurno će razmisliti o svom ponašanju i riječima u budućnosti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2024 UKdiscoverer